Taxatie

Uw verzekeraar zal bij totaal verlies van uw camper de dagwaarde bepalen. In vele gevallen is het achteraf bepalen van de dagwaarde moeilijk en soms onmogelijk. Een taxatierapport van CCE biedt hiervoor de uitkomst. Een deskundig expert bepaalt de huidige dagwaarde van de camper die wordt vastgelegd in een uitgebreid taxatierapport. Zo heeft u en uw verzekeraar vooraf duidelijkheid over de werkelijke dagwaarde van uw camper.

De volgende zaken worden onder andere in het taxatierapport vermeld:

- De oorspronkelijke nieuwwaarde
- De taxatiewaarde ofwel de werkelijke dagwaarde
- De technische gegevens van uw camper
- De aanwezige accessoires met merk en type omschrijving
- De staat van onderhoud, waaronder controle van gas-, water- en elektraleidingen
- Het resultaat van de vochtmetingen
- Eventueel aangetroffen beschadigingen met reparatieadvies

Het taxatierapport wordt digitaal opgemaakt met vochtmeting en foto's.

CCE verricht taxaties voor Unigarant, ANWB en Aveco Verzekeringen. Het taxatierapport wordt door deze verzekeraars officieel erkend als taxatierapport.

Voordelen camper taxatie

Is een camper taxatie dan nog wel nodig? Het is niet verplicht, maar het kan een groot voordeel zijn bij totaalverlies van je camper. Maar daarnaast kan het ook een toegevoegde waarde zijn als je een tweedehands camper koopt. Een camper taxatie geeft namelijk een goed beeld van de kwaliteit en de waarde van je camper. De camper wordt op een aantal essentiële onderdelen gecheckt en alle bevindingen worden vastgelegd in een uitgebreide rapportage. Op deze manier kun je gelijk nagaan of de conditie van de camper is zoals deze bij aankoop aan je is voorgesteld.

Nog een voordeel is dat ook accessoires, zoals een fietsendrager en luifel, ook worden meegenomen in de uiteindelijke taxatiewaarde. Het kan ook positief uitpakken voor de verzekeringspremie. De eenmalige kosten voor de taxatie zijn relatief laag maar verdienen zichzelf terug wanneer je aanspraak maakt op je verzekering!

Tip: Je kunt je camper altijd laten taxeren door je eigen verzekeraar maar ook door een onafhankelijke partij. Check in dat geval wel even bij je verzekeraar of dit wordt goedgekeurd.